Featured Post

25 January 2010

mimlendim:)

Yasmin beni mimlemiş:) Bu mimlenme işini yeni öğrendiğimi söylesem cahilliğimi hoş görürsünüz sanırım...Ama güsel birşeymiş, aa mimlendim, peki ne konuda? 7 ilginç özelliğimi yazmam konusunda...Aslında bugün ben babasının gelmesiyle huzura ermiş Defne'mi ve kendisiyle ilk sinema maceramızı yazacaktım, onu da yarın yazarım belki?

En iyisi çok abartmadan aklıma gelen ilk şeyleri yazayım:


1-Konuşurken burnumun ucu oynar.

2-Top gördüm mü dayanamam, mutlaka topa vurmak isterim. Atıyorum, çocuklar maç yapıyor mahallede, ben de oradan geçiyorum, bi şekilde top bana gelse de, bi şut çeksem diye heveslenirim. Üstelik ne kıyafette olduğum da pek farketmez. -Aklıma gelen 2. özelliğe bakın:)

3-İnsanların hep sağ tarafında yürümeye çalışırım. Duyma ile ilgili bir sorunum yok ama eğer o kişinin sol tarafında yürürsem müthiş bir huzursuzluk duyarım ve genelde de ne dediğini pek dinlemem. Zaten çaktırmadan da sağ tarafına geçmeye çalışırım.

4-İstanbul'un sokak çiçekçilerini severim. Sevdiklerime o ayki en çok sevdiğim çiçeklerden alırım. Bu ay nefis çiçek nergis zamanı:) Balkonumuzda ise senelerdir bize eşlik eden hayırlı sardunyalarım vardır.


5-İnekleri çok severim. İneğin hayattaki mutlu ve kaygısız hayvanlardan biri olduğunu düşünürüm.

6-Keşfettiğim bir film, oyun, kitap veya müzik beni müthiş heyecanlandırır, birden yaşama sevinciyle dolarım. Duygularımı coşkulu yaşarım genelde, bir günde 4 mevsimi yaşadığımı söyleyenlerim de olmuştur. Ama en çok ilkbaharı severim:)

7-Çok domestik biri değilimdir ama ramazanda güllaç, aşure zamanı aşure yapıp sevdiklerime ikram etmek hoşuma gider.

Şimdi bunlar çok mu ilginç şeyler? Bence değil ama işte benimle ilgili şeyler...Bakıyorum da ilk aklıma gelenler, çiçek böcek gibi şeyler olmuş:) Nerede kararsızlığım, saplantılarım, en dar zamanlara sıkıştırdığım atraksiyonlarım, kendime has laflarım...
Neyse, 7 demişler, sınırı aşmayalım:)
Şimdi ben de birilerini mimleyeceğim değil mi? Blogu olan birileri olmalı tabi... Fulya ve Nilüfer diyorum o zaman!



5 comments:

  1. bu bana yaptığın 35 adet mimlemeye benzamis.tabii insanın kendine yapması ayrı bir his. ne hatırladım: 'yüzünüzü anlatın' dendiğinde edi-büdü olarak yazdıklarımız :)
    her yazdığın mimde seni çok kolay hayal edebildim.hepsi çok doğru tespitler walla, bu kız iyi gözlemliyor tikat!

    ReplyDelete
  2. a kim bu anonim arkadaş oldum ilk yorumu görünce, edim senmişsin, çok gizemlisin yafu:)
    iyi hatırlattın şu yüz meselesini, unutmuştum, dur bi arayım, bulurum belki bi yerlerde, güleris:)

    ReplyDelete
  3. ikincisini bilmiyordum yeni ogrendim, geri kalanlarinin dogrulugu konusunda ben de hemfikirim...burnunun ucunun oynamasini da yirim!

    ReplyDelete
  4. senin burnun mu oynuyodu, hiç haberim yok!

    ReplyDelete
  5. farkeden farkediyor ama farketmeyene hiç çaktırmıyordum yasmin, ilginç özellik deyince aklıma ilk o geldi:)
    lalobam ben de senin bilmediğim yanlarını öğrendim mimleyerek, yorumlar senin blogda:)

    ReplyDelete