Featured Post

29 November 2010

havuçlu kek!

bu cumartesi defne ile cafe fernando' nun blogundan bir kek yapalım dedim. ama öyle hadi kek yapalım demekle olmuyormuş fernando'dan kek yapmak:) sözümona en basit keki seçtim kendimce, havuçlu kek! havuçlu kekin içinde bir ben yokum. tabi ki bütün malzemeleri bulamadım; vanilya özötü, taze muskat, üzüm çekirdeği yağı gibi malzemeler olmayınca, kek de kendi çapında bir kek oldu haliyle...hazırlanışı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, pek yorulduk defne'yle. tabi kendi kendimize çıkardığımız zorluklar da vardı... 1 su bardağı beyaz, 1 su bardağı esmer şeker isteniyordu tarifte. esmer şeker sadece küp şeker olarak vardı, aman almayım ezerim olur biter dedim, onu ezmesi bile yetti:) tarifi harfiyen uygulamaya kalkmak neyine be füs, hele defne'yle? havuçlu kek yapacaksan da bu kadar iddialı olandan başlama di mi, 10 üzerinden 5 alır kekimiz, çok kabarmasa da güzel kokular yayıldı etrafa, içi pişti çiğ kalmadı, yiyebildik:)

keki yaparken, defne'yle defalarca bilgisayardan videosunu izlediğimiz ve söylediğimiz şarkı: athena'dan arsız gönül (bayılıyor bu şarkıya, ben de seviyordum ama o kadar çok dinledik ki, bayıldım. defne videoda herkesin şarkıyı söylediğini görünce "aa anne bak herkes seviyormuş bu şarkıyı" dedi) izlemek ve dinlemek için tık!

kek tarifini isterseniz... tık!


işte fotolar!


fırından yeni çıktı!


kekin üstüne bol kar yağdı defne sayesinde...


hımmm hadi yiyelim!


içi pişmemiş görünüyor sanki ama ıslak kek bu ondan:)


kes artık anne fotoğraf çekmeyi,yicem!















2 comments:

  1. füsunum, ben asıl senin elmalı kurabiyeni özledim. sen onun tarifini de yazsana bi.
    bu arada masa örtüsü ve mavi işlemeli tabak tam fernandonun kalbine yönelik hareketler olmuş. seni gidi seni....

    ReplyDelete
  2. aa yaparım edim, yeter ki sen iste:)
    ortamı hazırladık hazırlamasına ama önce kekin güsel olması gerekiyor, bi de iyi bir foto makinesi...bi de bi de kendi tarzını yaratmak, ben özendim de cafe fernando gibi yaptım:)

    ReplyDelete