Featured Post

14 December 2009

okumakta olduğum kitaplar...

Yasmin beni mimledikten sonra, okuduğum kitapları yazmak farz oldu:) Özellikle son okuduğum kitaptan dolayı içim kıpır kıpır, sevdiğim herkese bu kitabı almak, onlarla kitap hakkında konuşmak istiyorum. Kitabın adı 'Özgürlüğün Manifestosu' yazarı Tom Hodgkinson.

Aslında bu tür iddialı kitap adlarına biraz mesafeli yaklaşırım ancak Radikal Cumartesi'de yazarla yapılan söyleşiyi okuduktan sonra, kitabın takibine düştüm. İyi ki de düşmüşüm...Yazarın hangi sözünden alıntı yapsam diye düşünüyorum da, hemen hemen her satırın altını çizdiğim için, seçim yapmakta zorlanıyorum. Kayda değer, şahane düşünceleri var. En iyisi kitabı alın, okuyun isterseniz yazışalım:)
(Bu arada bu blogu benden ve Yasmin'den başka birileri okumadığı için,bu yazışma kısmı biraz havada kalabilir, belki bu vesileyle başkalarını da haberdar ederim blogdan. Bu kitabı ne kadar çok kişi okursa o kadar iyi, insanların bir aksiyona geçeceğine inansam, Facebook'a bile yazacağım alın okuyun kitabı diye:)




Son aldığım kitaplardan biri de Yusuf Atılgan'ın Aylak Adam'ı. Yusuf Atılgan'dan Anayurt Oteli'nden beri hafif çekinirdim. Belki de bu sebepten Aylak Adam'ı okumak konusunda bu kadar aylaklık ettim:). Yapı Kredi'nin Aylak Adam için, 50. yıla özel baskı yaptığını okumuştum. Geçen gün Kanat Atkaya Aylak Adam'dan bahsedince,iyice meraklandım. Yeni okumaya başladım.






Yankı Yazgan'ı çok sevdiğimi yazmıştım önceden. Düşe kalka büyümek kitabı bende yoktu. Hoş olmasa da, kitabı ara ara okurken görüyorum ki, bu yazdıklarını bir yerlerde hep okumuşum. Olsun, her daim başucunda bulundurulacak kitaplardan. Özellikle Defne coştuğu zaman ilaç niyetine okuyorum:)
Bahsedeceğim son 2 kitaptan biri Cahide Birgül'den Eflatun Koza . Cahide Birgül'ü aslında çok yakın bir zamanda Yıldırım Türker sayesinde tanımıştım. Kitabını aldıktan birkaç gün sonra, yayınevinin Cahide Birgül'le ilgili taziye mesajını görünce hem şaşırdım hem de üzüldüm. Geç keşfettiğim bir yazar, kitaplarını merak ediyorum. Geçen gün Radikal Kitap'ta gördüm, bu senenin en iyi romanları arasında Eflatun Koza da yer alıyormuş.




Son kitap da Ahmet Tulgar'dan Birbirimize. Kitabın arka kapağında yer alan yazıyı okuyunca kitabı hemen almak istedim. 'Gazete yazıları, öyküleri ve romanı ile yazı dünyamızın aykırı sesi olan Ahmet Tulgar, içinde yer aldığı toplumun kıyısında durarak gözlemlerini sürdüren bir yazar. Kendi sesinin özgünlüğünü korumasının belki de en önemli nedeni bu...Aykırı sesleri seviyorum.


Hepimize bol kitaplı, bol okumalı günler diliyorum:)


5 comments:

  1. Merhaba,
    'Özgürlüğün Manifestosu' dikkatimi çekmemişti daha önce, yazınızı okuyunca merak ettim,amazon'da da araştırdım, mutlaka almam lazım şimdi. Aylak Adam'ı çok severek okudum. Cahide Birgül'ün ilk iki kitabını okumuştum, diğerleri de sırada. Ölümüne çok şaşırdım ve üzüldüm, ben de bir blogda okumuştum haberi.
    Sevgilerimle.

    ReplyDelete
  2. Blogunu yasemin'den baska bir de ben okuyorum, :)
    tom hodgkinson' u iyice merak ettim, idle parent kitabi da yasemin' in ve elif' in bloglarinda yapisik duruyordu.. tesekkurler guzel kitap onerileri icin,,

    ReplyDelete
  3. merhaba serpil,
    umarım seversin kitabı:),yazarın her görüşünü benimsemeyebilirsin ancak ben genel olarak hayata bakış açısını çok sevdim, sevdiğim düşüncelerin bir kısmını bile hayata geçirebilmek önemli geliyor bana.kitabı okuduktan sonra görüşünü paylaşmak istersen ben burdayım:) bu arada,aylak adamı keyifle okuyorum...

    merhaba yaban,
    yasemin sayesinde sizinle tanışıyorum,heyecanlandığımı itiraf etmeliyim:)yasmin'in blogunu sürekli takip etmeme rağmen, idle parent kitabının yazarının tom hodgkinson olduğunu yazarla ilgilenmeye başladıktan sonra farkettim. idle parent'ı iyi cüceler'den sordum, henüz yok, bulacağız elbet bir şekilde. iyi okumalar,umarım seversin sen de:)

    sevgiler,

    ReplyDelete
  4. Merak ettim şimdi, özgürlüğün manifestosu ismini görsem beni pek heyecanlandıracak bir kitap değil bu, şu gelişim ! serisi kitaplarındaki isimleri andırıyor derdim. Ama diğer kitapların referansı ve senin samimi tavsiyen sayesinde şimdi gidip bakıyorum neymiş bu manifesto.
    Selamlar yankomşunun komşusundan,
    Margot

    ReplyDelete
  5. aa merhaba margot, blog dünyasının acemisi olmaktan ne zaman sıyrılacağım bilmiyorum ama yeni görüyorum yorumunu:)umarım seversin kitabı,yazarın hayata bakış açısı güzel, belki bizim ülkemizde dediklerinin hepsini gerçekleştiremeyiz, şartlarımız farklı ama olsun çaba çabadır! denemeye değer... sevgiler...

    ReplyDelete