Featured Post

13 April 2012

istoş'ta bir bahar günü...

Dün işten erken çıktım. Festival filmi öncesi, nereye gidip de kitabımı okusam diye düşünüyordum ki, yollar beni Malta Köşkü'ne daha doğrusu Yıldız Korusu'na götürdü. İyi ki de götürmüş, uzun uzun yürüdüm, bahar kokularını içime çektim, çimenlere uzanıp kuş seslerini dinledim. Aylak aylak dolaşmanın keyfini çıkardım parkta. İstoş bitti filan diyoruz ama hala çok güsel yerleri var. Şehrin kalabalığı içinde sessizliğin keyfini çıkarabilmek hala mümkün imiş...
Bu güzel günle ilgili daha fazla yazmayayım, telefondan da olsa fotolar çektim, onlar anlatsın İstoş'taki baharın güselliğini...
Bu günleri kaçırmayın, kendinizi yeşil yerlere atın derim, inanın hayat çok daha yaşanılası, sevilesi oluyor çayır çimene kavuşunca...

Not: Bu yazımı, bugün doğumgünü olan, benim için çok kıymetli bir arkadaşım için yazıyorum...İyi ki doğdun Clark! Bütün çiçekler sana:)
parkın bekçileri, elbet baharın keyfini de çıkaracak...
mis kokulu sümbüller dedemin bahçesini hatırlattı bana... 
laleler coşmuş! 
ooo papatya...
mest olduğum anlardan biri, bu parkın bahçıvanı olsam daha mutlu biri olur muydum acaba?
lale yolu...
korunun derinliklerine yürümek de hoş, köpeklerden korkmuyorsanız tabi...
benim derin yürüyüşüm kısa oldu biras:)
birkaç sincap bile gördüm, buyrun fotosu!
laleler en fazla bu kadar açsa:) 
bu sene beyaz laleler de çok!
kiraz ağacı
doğa sen ne kadar mucizevisin!
iyi ki varsın bahar!

12 comments:

  1. Ne kadar ic acici bir yazi :)

    Ama gizli koseleri herkes ogrenmemeli :( Artik guzel dedigimiz yerleri kimseye soylemiyoruz, bencillik biliyorum ama duyulunca canini cikatiyorlar :(

    Yarin sizin bahceye de bol nes'e, guzellik, bereket gelsin :)

    ReplyDelete
  2. çok teşekkürler berceste:)
    beni okuyan çok kişi yok merak etme:), okuyanlar da emin ol, bu tür yerlerin kıymetini bilecek kişiler...
    yarın umarım sen de geliyorsundur bahçeye, iyi dileklerin için de sağol:)

    ReplyDelete
  3. Okuyanlarin sayisi katlanarak artsin :)
    Arayarak gelenler cok oluyor ;-) Benim en cok okunan yazim Patchwork mesela... Fotograflar bir sekilde google'in fotograf hazinesine girmis, oradan tiklayan hoop bende.

    Yarin ne yazik ki gelemiyorum, hem uzak oldugu icin, hem de hic permablitz'e katilmamis olanlara yer acmak icin. Daha sonra, neler olup bittigine bakmaya, bir cay icmeye geliriz ;-)

    ReplyDelete
  4. dün gerçekten güsel bir bahçe çalışması oldu berceste, gelebilmeni isterdim. ben daha çok servis bölümünde çalıştığım için:), bahçe çalışmalarının birebir içinde yer alamadım ama çok çalışkan ve uyumlu bir ekip çalışması olduğunu söyleyebilirim.
    çaya mutlaka bekleris, blog ipuçları için de teşekkürler...
    sevgiler,

    ReplyDelete
  5. 1st of all, clark kent kim bilmiyorum ama okuduysa eminim cok sevinmistir. yasgününde alinan bu tür hediyeler cok degerli oluyor. arkadaslardan gelen ilginc öneriler (haftaici emirgan'da kahvalti gibi) de güzeldir aslinda. hep sevmeli onlari, ihtimam göstermeli.

    2nd runner up, bahce calismasinin sonunu bilmiyorum ama aradaki mercimekli köfteler, hashasli cevizli lokumlar (ki annem pek begenmedi. bunu ayrica tartisiriz) ve cay mikemmeldi. emegi gecen herkeshlere tesekkürler.

    3 allahin hakki oldugu icin yaziyorum, yoksa bu kadardir arz edeceklerim.

    basel 5 derece.

    ReplyDelete
    Replies
    1. emirgan için lütfen blogumuzu takip ediniz masterofuniverse:)
      cevizli lokum sıcak sıcak yenirse daha iyi olur, ben fırından kaptığım gibi getiririm size artık...
      bahçe çalışmasıyla ilgili gelişmeleri de lütfen buradan takip ediniz, gittikçe ilginç bir hal alıyor zira!

      Delete
  6. Valla hersey pek muhtesem gorunuyor fotograflardan. Ilk Hugelkultur denemesi de yapilmis, Didem'in deyisi ile oh mis :)

    Sofra da acayip guzel gorunuyor.

    Cok fena aklim kaldi :)

    Hepinizin ellerine saglik. Servis isi deyip gecme, en agirlarindandir bilirim :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah ah o hügelkültür çalışmasını hiç sorma berceste, mezara benzetildiği için durum gittikçe aziz nesin'lik bir hal alıyor, belki gelişmeleri blogda da yazarım:)
      servis dediğin gibi çaktırmadan yormuş beni, mit'den farkım yoktu akşam serilme açısından, ama tatlı bir yorgunluktu:) siz de gelin...

      Delete
  7. Eyvaaaaah! 40 yil dusunsem mezar aklima gelmezdi :( Turbe yaptik, okuyun 3 kulhuvahhal bir elham cabuk buyusun bitkiler deseydiniz :))

    Yalniz su kafasina yatmayip ikna olmama durumu, hazin mesele, keske soyledikleri an seklini degistireydiniz :( Cok uzulurum simdi yok etmeye kalkarlarsa :( Yaz sen neler oldugunu...

    ReplyDelete
  8. Firat bey firat bey masterofuniverse eyvallah. Arkadaslara ozel dogumgunu hediyeleri eyvallah. Lakin igneyi kendinize cuvaldizi baskasina batiriniz diyorUm ve sizi boyle noel baba olmaz Diyerek icraatlarinizİ yerine getirdikten sonra istifaya cagiriyorum:)

    ReplyDelete
  9. Oooooo fusun hanim, 13 nisan gunu ben mahallenin internet kafesinde yazim yazim basarken, siz geziyormussunuz. İntikamim fena olcak. Ne zaman dogmustu mitat :))

    ReplyDelete
  10. ay bayildim ciceklere, hele mavilerin oldugu foto, cok ozendim ve de! cunku burda hala kis...yagmur, camur... :-(

    ReplyDelete