Featured Post

06 December 2012

döne döne yaşamak!

bugün bir konferansa gittim. gerçekten beğendiğim tek bir sunum oldu. konuşmacı; sunumu canlı müzik eşliğinde yaptı, herşeyden önemlisi anlattıklarını yaşayarak, yaşatarak ruhla sundu. seçtiği görseller ve videolar da çok iyiydi. bir sıra kahkalarla güldüm gösterdiği videolara. işini gerçekten severek yapan biri diye düşündüm. sanırım videosunu paylaşacak. o zaman sunumu sizinle de paylaşırım.
gönül isterdi ki, tüm konuşmacılar böyle şaşırtıcı, sürprizli sunumlar yapsın...
*
neyse, bahsedeceğim konu başka...kahve molası sırasında standlardaki kitaplara bakıyordum. o sırada daha önceden TED'de konuşmasını izlediğim bir kadının(susan cain) kitabını gördüm. adı "sakinler de kazanır". kitabı almadım ancak kadının konuşmasını sevmiştim. hepimizin dışa dönük olmak üzere yetiştirildiği ve koşullandırıldığı şu çağda, içe dönüklüğe övgü niteliğinde bir konuşmaydı.
susan cain'in bu konuşmasını, hazır yeri gelmişken, sizinle paylaşmak istedim.






bugünün sözü de; kitaplara bakarken görüp, okuduğum bir sözden olsun:

zaman yaşamınızın parasıdır. sahip olduğunuz tek paradır ve nasıl harcayacağınızı yalnız siz belirleyebilirsiniz. dikkat edin de başkaları sizin yerinize harcamasın.
carl sandberg, amerikalı şair

(amerikanın şairi bile paralı bir söz söylüyor. benzetme yapılan nesne, başta size de antipatik gelebilir  ama sözün özü doğru geldi bana.)

istediğiniz zaman içe dönük, istediğiniz zaman dışa dönük geçirebileceğiniz bol paralı günler diliyorum sizlere;)

iyi geceler!


2 comments:

  1. pek dışa dönük gördüm sizi :)
    iyi geceler füsunum, yarın blogunda görüşmek üzere...

    ReplyDelete
  2. blog agliyor füsun hanim; sevenleriniz saskinlik icinde?

    ReplyDelete