Featured Post

12 December 2011

herkes kendi aleminde

Bloga yazmak iyi hoş ama geçe kalmamakta fayda var, uykusuzluk bana göre değil, leyla gibi oluyorum gün içinde...
Kaldığım yerden devam ediyorum.
Evet 2. Anlaşma:

 Hiçbir şeyi kişisel algılamayın!

-Algıladığınız ne varsa, hepsi sizin inanç sisteminizden filtre ediliyor.
-Eğer hayatınızdan, kendinize dair inançlarınızdan hoşlanmıyorsanız, onu değiştirebilecek tek insan sizsiniz.
-İnsanlar kendi dünyalarında, kendi filmlerinde, kendi hikayelerinde yaşar. Tüm inançlarının yatırımını, o hikayeye yapmışlardır ve o hikaye onlara göre gerçektir. Ancak görece bir gerçektir çünkü size göre gerçek o değildir. Sizin adınıza yargıladıkları, kendi yaratmış oldukları bir karakterdir. İnsanların hakkınızda düşündükleri ne varsa, aslında onlardaki siz imgesi üzerine kuruludur, o imge siz değilsiniz.
-Sizin hikayenizle ilgilenecek tek kişi, sadece sizsiniz. Bu farkındalık her şeyi değiştirir.
-Tüm insanların kendi alemlerinde, kendi filmlerinde, kendi düşlerinde yaşadıklarını bir kez anladığınızda, ikinci anlaşma saf sağduyudur.

İnsan sadece kendi hikayesinin başrol oyuncusu gerçeğini kabul ederse ve çevresindeki insanların hikayeleri için hep yardımcı oyuncu olacağını bilirse, içindeki çatışmalar büyük ölçüde azalıyor. Ben ne yapmaya çalışırsam çalışayım, karşımdaki insan beni kendi hikayesi üzerinden tanımlayacak, benim hikayem üzerinden değil. O yüzden başkasının ne düşündüğü çok da önemli olmamalı benim için, önemli olan, benim kendi hakkımda ne düşündüğüm...

Yazarken görüyorum ki, aslında bu anlaşmaları ifade etmeye çalışmak çok da kolay değil. Çünkü kitaplardan alıntılar yapıyorum, kendi yorumlarımı yazıyorum ama dediğim gibi, ben kendi algıladıklarımı yazıyorum, herkes kendi için farklı şeyler algılayacaktır bu anlaşmalarda.

Neyse, bugünlük benden bu kadar...

Bugün foto makinesini yanıma almamışım, fotoyu Kanyon'daki Remzi Kitabevi'nde cepten çektim. Umarım çok insan dokunur bu kitaba, umarım uzun süre, 1 numarada kalır bu kitap. Henüz ben de okumadım ama okuyacağım. Kitaplar yasaklanmasın, kimse kitaplar yüzünden tutuklanmasın artık bu ülkede. En kısa sürede Ahmet'in özgürlüğüne kavuşması dileğiyle...

2 comments:

  1. TNT'nin slogani geldi aklima:
    we take it personally
    ;)

    komik-i firat

    ReplyDelete